Viral gaan op LinkedIn: hoe zet je dit in als onderdeel van de contentstrategie?

LinkedIn is nu al een paar jaar mijn favoriete platform om in te zetten voor ondernemers, afhankelijk van wie de doelgroep is uiteraard. Maar om je personal brand te bouwen als ondernemer zit je daar echt heel goed. Waar ik me in het begin bezighield met Instagram merkte ik na verloop van tijd hoe moeilijk het is om op Instagram steady organisch te blijven groeien.

Doodzonde, want de kansen zijn er echt wel op Instagram. Dat geloof ik nog altijd. Maar toch om bereik buiten je eigen volgersbubbel te krijgen moet je echt heel hard je best doen. Reels maken, adverteren, de juiste hashtags, zorgen dat je getagd wordt door anderen etc. 

Om die ben ik enorm fan geworden van LinkedIn. Samen met klanten ben ik de afgelopen jaren allerlei soorten content gaan testen, waarbij social media storytelling als beste uit de bus kwam. Meer dan 60 ondernemers gingen VIRAL op LinkedIn door de methodieken die ik toepaste, waardoor ik zelfs een VIRAL methode heb kunnen ontwikkelen.

De VIRAL methode is een sterk onderdeel van mijn strategie voor klanten om ervoor te zorgen dat ze snel meer nieuwe kwalitatieve volgers krijgen en deze volgers via het content gedeelte van de strategie warm maken om uiteindelijk een lead te worden. Maar, hoe werkt dat nou?

Heb je meer bereik nodig op LinkedIn of Instagram?

Want likes en views zijn toch niet meer nodig?

We moeten toch juist niet op de cijfertjes letten?

Je kan toch ook klanten krijgen als je niet viral gaat?

Klopt allemaal.

Je kan ook klanten uit social media halen zonder veel bereik.

Je kan ook prima posten op social media zonder veel likes.

En je hoeft niet op de cijfertjes te letten.

Maar ik hoor toch ook niemand klagen als een post 300.000 views krijgt. Dat ze door die ene organische post 800 nieuwe volgers krijgen en dat die volgers voor een goede 80% tot de doelgroep behoren.

Dit is een strategie voor ondernemers die serieus impact willen maken met hun business, vanuit hun personal brand. Ondernemers die een verhaal te vertellen hebben, een aanbod hebben waarmee ze veel mensen willen bereiken. Het gaat ze juist wel om big numbers want dat is de schaal waarop ze impact willen maken. 

Als we heel eerlijk met elkaar zijn, vinden we veel likes en bereik allemaal lekker op een post waar best wat tijd in is gaan zitten, toch?

Dat is helemaal oké. Logisch ook.

Validatie. Weten dat wat je doet zin heeft.

Conclusie: als jij serieuze impact wil maken met je bedrijf. Als je jouw doelgroep wil raken. Dan heb je meer bereik nodig.

De VIRAL methode en de strategie die ik er omheen heb gebouwd gaat uit van het volgende principe:

Viral gaan op LinkedIn voor ondernemers

Viral gaan is het verkrijgen van dus in één keer veel bereik op een post die je plaatst. Deze post is natuurlijk niet zomaar een post, wat mij betreft moet deze altijd een brug hebben naar wat je als ondernemer doet met jouw bedrijf. Zodat je ook als je viral gaat de juiste groep aantrekt naar jouw profiel.

Ik heb klanten die 1.000.000 views hebben gehad, afgelopen week nog had een notarisklant van mij over de 300.000 views. Wat er dan gebeurd is dat je dus enorm veel nieuwe mensen op je profiel krijgt. Die gaan je andere posts bekijken, maken een connectie met je, gaan naar de website etc. Een gedeelte zal zelfs zo getriggerd zijn dat ze meteen een aanvraag of aankoop doen. Er gebeurt een hele hoop als je echt viral gaat. 

De essentie van wat er gebeurt bekeken vanuit de contentstrategie is dat je dus buiten je eigen netwerk komt. Buiten jouw bubbel. Je bereikt nieuwe mensen. Dat noem je dus ‘outreach’. Hier betalen ondernemers die advertenties inzetten best wat geld voor. Ga maar eens een miljoen mensen bereiken op Instagram… Je moet bijna wel adverteren. Op LinkedIn kan dat dus in een post.

Goed, je hebt dan dus alle mensen op jouw account en een hoop nieuwe connecties/volgers bereikt. Deze zitten nu als nieuwe mensen in jouw bubbel. Dit ga je vervolgens weer slim inzetten door content te produceren die je inzet als ‘nurture’. Je maakt de nieuwe volgers warm voor jouw aanbod, voor wie jij bent. Door te praten over de inhoud en persoonlijke posts te plaatsen.

Vervolgens zet je na een tijdje ‘nurture’ de VIRAL methode weer in om je netwerk uit te breiden met ‘outreach’.

Zo ben je dus als ondernemer het spelletje van ‘outreach’ en ‘nurture’ aan het spelen op organische wijze. Zonder dat je dus advertenties nodig hebt. Dit is een serieuze VIRAL strategie om jouw content op grote schaal zijn werk te kunnen laten doen.

Hoe ga je dan VIRAL op LinkedIn?

Ik snap heel goed dat je nu natuurlijk van me wil weten wat mijn VIRAL methode inhoudt en hoe je strategisch VIRAL gaan kan inzetten om je onderneming te laten groeien maar… Je begrijpt hopelijk ook wel dat ik die niet zomaar op mijn website prijs geef ;-). 

Ik wil het je leren in 1 van mijn trajecten, waarin ik voor je schrijf of waarin ik jou leer VIRAL gaan. Dat is aan jou. Boek gerust een kennismakingsgesprek met me in als jouw interesse is gewekt.

Hopelijk heb ik je nu laten inzien dat VIRAL gaan daadwerkelijk een onderdeel kan zijn van een sterke contentstrategie. Dat je het spelletje van outreach en nurture slim moet spelen en dat dit juist goed is om te doen als je als ondernemer echt impact wil maken op grote schaal.

Nog niet veel ondernemers zetten dit in. Dus pak je kans met deze informatie!

Updates ontvangen?

Het internet staat VOL met artikelen over marketing en online ondernemen. Het is veel en verwarrend. Wat is er nu eigenlijk waar? Wat is nu slim om wel of niet in te zetten? Waar moet je op letten?

Nou daarom presenteer ik je bij deze; de rode draad. De rode draad in online marketing, personal marketing en branding, storytelling en online ondernemen.

Maar ook de rode draad in de verhalen van al mijn klanten die VIRAL zijn gegaan. Behoefte aan inzichten en kennis? Duik er vooral in. Ik snap het trouwens ook als je niet constant deze website wilt refreshen. Er komen twee blogs per maand online, ik stuur ze één keer per maand naar je toe. Laat hier even je e-mail achter.